Geneert U niet

Untitled by Den Flater
Untitled, a photo by Den Flater on Flickr.

Op mijn vorige blogs schreef ik af en toe eens een stukje over het wel en wee van de fietsende medemens in mijn geboortestad. Brugge wordt al graag afgeschilderd als de ideale fietsstad maar de realiteit is anders. Dus doe ik hier wat ik op vorige blogs ook deed (en in navolging van deze blog): aanklagen. Er zijn hier meerdere zaken die me storen. Zo gaat men er blijkbaar van uit dat men minder hinder veroorzaakt door op een fietspad te parkeren dan door op straat te staan. Fietsers en voetgangers worden hier duidelijk als minderwaardig behandeld. Fietsers moeten de straat op en voetgangers kunnen eigenlijk met heel veel moeite passeren. Het feit dat er niet veel fietsers noch voetgangers passeren, doet niet ter zake. Dan is er nog een ander feit. De weg is al redelijk oud maar aangelegd met gewapend beton dat de jaren goed doorstaan heeft. Nog niet zo lang geleden stond hier een betonfabriek en die zorgde ooit voor een wegdek dat duidelijk voorzien was op heel zwaar transport. Het fietspad, nog redelijk recent, is helemaal niet voorzien op zwaar transport. Dat is logisch want het is uiteindelijk een fietspad. Het lag er in het begin bij als een biljartlaken: vlak en ongeschonden net als het voetpad trouwens. Helaas zijn er sindsdien heel wat vrachtwagens die op dezelfde manier als bovenstaande vrachtwagen zowel fietspad als voetpad gebruikten als parkeerplaats. Dat is naar mijn gevoel een grove schande want nu is zowel het fietspad als het voetpad flink beschadigd. Dat men om tijdswinst en geldgewin zomaar zaken vernield, komt bij hen niet op. Is het nu echt zo moeilijk om eens twee seconden na te denken en eens verder te kijken dan dit? Hadden we dan eens een deftig fietspad. Bende k*********!

Advertenties

6 reacties op ‘Geneert U niet

    1. Aan de achterzijde van dat gebouw (in aanbouw) is er nochtans plaats zat om te parkeren en veroorzaakt die ook minder hinder. Het is wel een doodlopende straat dus het keren zal wel wat moeilijker zijn maar toch een betere plaats om te lossen dan waar die nu stond.

  1. En geloof maar niet dat de rechter aan jouw kant staat als je als tegenprestatie alle veertig banden van zo’n vrachtwagen hebt lek gestoken.
    Tegen domheid is geen kruid gewassen.

    1. Als ik al zijn banden lek steekt, komt er een takelwagen die zich gegarandeerd ook op het fietspad zet om dat ding weg te takelen. Dat maakt het voor de fietser en voetgangers niet beter op. Een foto nemen en die met kenteken en al op het internet zwieren leek me een beter idee.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.