Leeuw

Ook al is ze haar bureaustoel nu toch al gewoon en heeft ze een goed overzicht van wat binnen komt en buiten gaat aan het onthaal, toch prefereert Micheleeuw nog steeds haar luie zetel thuis veel meer.

Advertenties

7 reacties op ‘Leeuw

  1. Altijd een beetje dubbel gevoel bij fotograferen in dierentuinen, wat overigens niet wil zeggen dat ik helemaal faliekant tegen dierentuinen ben. Wat ik dan wel zie als een uitdaging is het onderwerp fotograferen alsof je het onderwerp in het wild aantreft. Dat is hier niet gelukt maar ik moet toegeven dat je dan niet met een volle geheugenkaart thuiskomt na een dagje dierentuin

    1. Ik begrijp je ergens wel. Dierentuinen geven inderdaad een dubbel gevoel. Echter: het is meer dan zo maar een uitdaging om het onderwerp te fotograferen alsof het je in het wild aan treft. Dan moet je weten hoe dat dier in het wild gedraagt en dat vraagt tijd voor onderzoek en waarnemingen. Fotografie is niet mijn beroep maar een hobby waar ik minder tijd aan kan spenderen dan ik zou willen. De dierentuinen van nu zijn niet meer te vergelijken met wat men er twintig jaar geleden aantrof. Ik herinner me dierentuinen uit mijn jeugd waar dieren in veel te kleine hokken opgesloten zaten. Of die dieren echter zich meer gedragen zoals in het wild, is een andere kwestie. In 2012 had men in de zoo van Antwerpen Vosmangoesten en leeuwen te samen gezet maar na hevig protest toen een mangoest door een leeuw was dood gebeten, is men daar op terug gekomen. Het dubbel gevoel heb ik ook wanneer ik fietstochten maak en op zoek ga naar dieren in het wild dichter bij huis. De mens heeft het voor veel dieren haast onmogelijk gemaakt om nog ‘in het wild’ te leven. Wie hier dieren in het wild wil fotograferen, heeft veel tijd nodig en moet weten waar ze te vinden.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.