Zoo protest

Een vreemd zicht zo vanuit de Zoo van Antwerpen: op het eerste zicht leek het alsof omwonenden zich plots tegen de zoo keerden. Het protest blijkt bij nader inzicht van die aard te zijn dat de omwonenden enkel niet te spreken over de nieuwe plannen van de Zoo. Een nieuw restaurant en restauratie en vernieuwing voor een deel van de zoo zou vooral betekenen dat die mensen plots op een metershoge muur zouden moeten kijken. En dat vinden ze niet aanvaardbaar. Het is begrijpbaar dat men als inwoner niet graag een blinde muur van tien meter hoog ziet verreizen aan de overkant van de straat. Het is ook niet zo dat het helemaal geen oor heeft naar de verzuchting van de omwoners. Toen er een tiental huizen gesloopt zijn in de Ommeganckstraat, heeft men wel degelijk rekening gehouden met de omwonenden. Hopelijk vind men ook dus nu voor iedereen een aanvaardbaar compromis.

Zoo Antwerpen vroeger
Hier op de foto rechts is nog duidelijk de reeks huizen te zien die de zoo heeft laten slopen. Zo is de dierentuin 10% groter geworden.

Advertenties

8 reacties op ‘Zoo protest

    1. Dat is juist: geen mens kijkt graag alle dagen op een muur. Tenzij die zo afgewerkt is dat men er niet aan stoort: de zoo zou die muur bijvoorbeeld door kunstenaars laten bewerken. Een beetje zoals de stripmuren in Brussel en Antwerpen of de vele andere muren waar kunstenaars grote tekeningen op zetten. Voorbeelden genoeg daarvan (op het internet).

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.