Blokkendoos

L1180188 - 2014-08-11 at 15-03-02

De stad Brussel (of het gewest, het verschil is niet altijd duidelijk) gaat nogal vreemd om met zijn historisch patrimonium. Her en daar kan stukjes vinden die dateren uit de middeleeuwen maar wel volledig omringt door moderne bouwwerken. Zo staat er langs de Keizerslaan een restant van de Middeleeuwse omwallingen. Dat op zich is al opmerkelijk want bij de aanleg van de Noord-Zuidverbinding had men dit bijna gesloopt. De Bowling die er later vlak naast verscheen, was eigenlijk al slechte beslissing. Te dicht, te groot, te lomp. Aan de andere kant stond een appartementsgebouw maar dit is recent vervangen … door een soort blokkendoos. Op zich niet zo lelijk maar het staat op de verkeerde plaats. Het neemt het zicht op een stukje geschiedenis van Brussel af want het is groter en breder dan wat eerst stond en het contrast doet pijn aan de ogen.

IMG_4013.JPG

IMG_2441c

Advertenties

6 reacties op ‘Blokkendoos

  1. Je begint je langzaamaan af te vragen of er in Brussel ook een planoloog werkt. En zo ja, of hij de plannen, voordat er gebouwd wordt, ook nog bekijkt. Het nieuwe gebouw is inderdaad best fraai te noemen, maar niet op die plek. Het wedijvert met het cultuurhistorisch gebouw en dat laatste verliest deze strijd. Helaas.

    1. Voor sommigen zijn ze in Brugge nog niet streng genoeg – vooral als het gaat over erfgoed en het bewaren/beschermen/onderhouden van oude monumenten. Er worden tegenwoordig toch redelijk rap gebouwen afgebroken in het centrum van Brugge om er iets nieuws neer te poten.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s