Photo Challenge 6/12

P5300023 - 2015-05-30 at 10-04-54

 Het beeld van de foto uitdaging (ofte photochallenge) met als thema ‘een beeld in een beeld’ is niet helemaal wat ik eerst gepland had. Dus toch weer een beeld van een beeld ergens in Brugge. Tja, het is niet eenmaal een gelegenheid om dit beeld wat gemakkelijker te fotograferen. Hoewel dat ding op de Reien voor de Triënnale niet bepaald mooi is, is het wel aanlokkelijk om op het water te vertoeven. Dat een mens ooit uit het water afstamde kan je waarschijnlijk wel merken aan de hoeveelheid mensen die graag aan of op het water vertoeven.

Het beeld, dat dienst tot als ijkpunt voor de waterstand, is er eentje dat verwijst naar iets dat een voormalig burgermeester de Bruggelingen heeft opgedrongen. Toen vond hij het nodig om enkel bruggen af te breken en te laten vervangen door minder handige maar wel esthetisch verantwoorde hogere bruggen. Er zijn maar weinig bruggen die echt oud zijn in Brugge. Veel hebben de schijn dat ze eeuwen oud zijn maar dat zijn ze niet. De Duinenbrug, Potteriebrug en Carmersbrug dateren van de jaren ’70 (als in 1970). In totaal zijn toen 7 bruggen vernieuwd. Niet iedereen was gelukkig met die bruggen. Hoog, smal, slecht wegdek, gevaarlijk glad bij ijzel en/of sneeuw, niet fietsvriendelijk, … Wie het waagde om bij ijzel langs de Sint-Annabrug te rijden, kon bij momenten glijden tot aan de Sint-Annakerk. Dat die brug sindsdien aangepast is en er geen auto’s meer over kunnen, is een verademing. Vreemd genoeg hoor ik tegenwoordig nog heel weinig mensen klagen over die bruggen. Gewenning waarschijnlijk.

Advertenties

3 reacties op ‘Photo Challenge 6/12

    1. Er zijn slechts enkele bruggen die echt oud zijn: de Augustijnenbrug, Torenbrug, Blinde-Ezelbrug, Meebrug en Peerdenbrug zijn nog redelijk authentiek. De Augustijnenbrug is de oudste brug maar de Torenbrug dateert uit dezelfde periode (dertiende eeuw). De andere bruggen zijn recenter. Veel bruggen waren in de negentiende eeuw draaibruggen omdat er nog scheepvaart was. Sommige bruggen zien er oud uit maar zijn het niet echt. Een van meest gekende bruggen, de charmante eeuwenoud uitziende Bonifaciusbrug dateert uit begin 20e eeuw en is één van Brugges jongste bruggen.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.