De guitenstreken van Kwik en Flupke

PC230010 - 2015-12-23 at 12-42-52Een van Brussels oudste stripmuren, Quick en Flupke, heeft best wel een bewogen geschiedenis tot nu toe. Sinds 1996 was dit te vinden op de hoek van de Hoogstraat en de Kapucijnenstraat – hartje Marollen waar de stripreeks eigenlijk af speelt.    PC230015 - 2015-12-23 at 12-50-10Door de aanbouw van een redelijk groot appartementsgebouw verdwijnt die muurtekening binnenkort volledig. Ze is intussen wel vervangen door een nieuwe stripmuur op de hoek van de Blaesstraat en Onze Heersstraat. Nu maar hopen dat men dit keer wat meer respect toont want als er één stripmuur was dat regelmatig ten prooi viel aan taggers, was het wel die van Quick en Flupke. Daarnaast toonde de muur van het gebouw ook nogal wat gebreken die blijkbaar door de tekening nog eens werden uitvergroot. De nieuwe tekening op de nieuwe locatie lijkt dan ook een goeie verbetering.

IMG_4189.JPG

Advertenties

11 reacties op ‘De guitenstreken van Kwik en Flupke

    1. De originele was één van de grotere stripmuren in Brussel dus vermoed ik dat ze niet zo gemakkelijk een geschikte gevel vonden die even groot was. 150 vierkante meter is niet niets. Misschien verschijnt de originele ergens buiten het centrum maar men wilde persé een stripmuur van Quick en Flupke in de Marollen zelf. Behalve dat je een geschikte gevel moet vinden, moeten de eigenaars ook nog eens akkoord gaan met zo’n tekening op hun huis. (Al zou ik persoonlijk geen twee keer twijfelen.)

        1. Met een stadsbestuur dat zo streng is plus de Unesco die moeilijk doet… trouwens: onze gevel is niet echt gepast voor zo’n grote tekening. Dat zou eerder zijn voor één van die twee grote appartementsgebouwen in Sint-Jozef (aan het Ghandiplein).

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.