Dag 13 Korte Violetstraat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Korte Violetstraat is geen straat in Brussel die je zomaar vind. Google maps ook niet. Wie een apple computer (of tablet) heeft, heeft wat meer geluk want het programma ‘Kaarten’ weet gelukkig wel waar dit straat te vinden is. Gelegen tussen de Violetstraat en de Brouwersstraat is dit stukje Brussel niet gans de dag toegankelijk. Het is een heel smal straatje waar enkel de achterkant van woningen op uit komen. En waar bovenstaand plaquet te zien is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olympus ZX-10
Olympus ZX-10

Het is onderdeel van een vervallen huis. De voorkant bevind zich in de Hoedenmakersstraat en geeft een heel vervallen indruk. Vermoedelijk was daar ooit een café genaamd ‘in den olifant’ maar dat is blijkbaar toch al jaren geleden gesloten. Of men dit stukje Brussel ooit nog zal in ere herstellen? Eerder zal men dit laten verkrotten om het te kunnen afbreken en iets modern in de plaats te zetten. Schering en inslag, vooral in Brussel.

Advertenties

6 reacties op ‘Dag 13 Korte Violetstraat

 1. Zonde… al heb ik het idee als ik in de buurt rondkijk dat er wel wat renovaties bezig zijn. Op een of andere manier zijn er toch veel huizen en appartementen boven winkels niet bewoond. Hoe het komt dat men daar niet meer investeert weet ik niet, want als er iets te huur komt te staan is het in no time verhuurd.

  1. De huurprijs zal wel één van de de redenen zijn: Brussel is heel duur en dit is wel heel dicht bij de Grote Markt. Naast ons werk staat nieuwbouw: appartementen. De huur is meer dan het dubbele van mijn maandloon. Wie dat kan betalen, moet toch heel goed verdienen.

   1. Wij wonen aan de andere kant van de Grote Markt. Ons éénslaapkamerappartement is nog enigszins betaalbaar. Huurprijzen met meerdere slaapkamers en zeker nieuwbouw is inderdaad verschrikkelijk duur. Wij hebben zeer veel geluk om met ons appartement (zeer mooi gerenoveerd) in deze buurt te wonen.

    1. Ik werk in een deel van het ‘Hospi’ aan de Gasthuisstraat. De nieuwbouw bevind zich aan de andere kant (Trapstraat) vlak naast de RVA. Het gebouw is nog niet volledig afgewerkt maar de appartementen staan wel al te huur. Ik vermoed dat het gebouw eigendom is van BNP Paribas (net als het Hospi zelf) en die vragen nogal veel huurgeld. Ook in de Eikstraat waren enkele appartementen te huur in een volledig gerenoveerd herenhuis. Een dure renovatie want het huurgeld is navenant. Gelukkig is niet alles zo duur.

  1. De vraag is hoe het er binnen gesteld is, of de gevel het redden waard is en wat te doen met de achterkant want die is publiek ook zichtbaar. Tja, in veel steden is de reglementering danig ingewikkeld dat men jaren bezig is met een dossier voor men ook maar een steen kan vernieuwen.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.