Verschillende musicale versies op een fotoblog

Er zijn liedjes die gekend zijn in tientallen versies door minstens evenveel artiesten. Vraag maar aan deheer Cohen Leonard. Zijn Halelujah is beter bekend in de versie van anderen dan van hemzelf. Behalve bij de echte Cohen fans uiteraard. Soms is het origineel niet meer gekend laat staan bekend met groot of zelfs klein publiek. Een voorbeeld: Lilac Wine

Volgens Wikipedia was dit lied geschreven door ene James Shelton in 1950 als onderdeel van een theater musical ‘Dance Me a Song’. Een zekere Hope Foye zong het korte tijd want de musical was geen lang leven beschoren. Vreemd genoeg is dit lied een eigen leven gaan lijden en werd het nadien redelijk veel gecoverd. Het is moeilijk uit te maken van wie de meest gekende versie is. Eartha Kitt, Nina Simone, Elkie Brooks, John Legend, Jeff Buckley, Jeff Beck, Katie Melua, Miley Cyrus and The Cinematic Orchestra. Persoonlijk ken ik enkel die van Jeff Buckley, Katie Melua en natuurlijk – la grande dame du Jazz – Nina Simone.

Andere versies:

Een voorkeur? Tja, dat is voer voor lange discussies…

Advertenties

5 reacties op ‘Verschillende musicale versies op een fotoblog

  1. ik kende het nummer niet, maar na het beluisteren van de verschillende versies heb ik ook niet een echte uitgesproken voorkeur. Jeff Buckley zingt het op zijn typische manier, waaruit nogmaals blijkt wat een fantastische zanger het was.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.