Pincetvis

P5130142 - 2016-05-13 at 15-54-05

 Het heeft een beetje geduurd voor ik naam van dit visje vond op het internet. Van Colourful six spinned butterflyfish kwam ik op Copperband Butterflyfish en uiteindelijk pincetvis. Het heeft me echter bijna een jaar gekost om dat beestje deftig op foto te krijgen. Het is nogal een levendig en redelijk schuw dier dus heb ik wel tientallen foto’s die eigenlijk allemaal de virtuele vuilbak in mochten. Het pincetvisje is één van de vele visjes die vertoeven bij de koraalriffen van de Indische oceaan – zo één van die plekken waar men van beweert dat het vitaal is voor het leven op aarde en dus beschermt moet worden terwijl het er in de praktijk heel anders aan toe gaat en enkel van kwaad naar erger evolueert. Het gekende verhaal dat de mensheid typeert. Er zijn momenten dat ik echt hoop dat daar ergens in het immens uitgestrekt universum een planeet bestaat waar alle dieren die hier ooit leefden, nog steeds leven met uitzondering van die éne dominante apensoort zijnde de mens. Eigenlijk heeft dat visje in het Engels wel een kleurrijke naam: Copperband Butterflyfish. De soort, Butterflyfish, kreeg in het Nederlands de benaming koraalvlinders. Pincetvis klinkt toch leuker dan Chelmon à bec médiocre (Frans), Chelmon rostratus (Spaans) of Borboleta-bicuda (Portugees). Houden de Zweden het op Pincettfisk dan wordt dit in het Duits Kupferstreifen-Pinzettfisch. Pffff. Een hele mond vol. Typisch Duits. 😉

Advertenties

12 reacties op ‘Pincetvis

    1. Kraaien bouwen geen huizen. Fabrieken, winkels, … en legen geen duizenden kilometers verharde wegen waarvoor de natuur moet plaats maken. Kraaien laten nooit plastiek rotzooi achter dat nauwelijks afbreekt. Een groot verschil, me dunkt.

    1. Nee hoor. Nemo is een clownvis en dat is toch nog iets anders dan een pincetvis. Een heel andere bek, eerder oranje dan geel en minder wit: het verschil is toch redelijk groot. Clownvissen zijn trouwens ook moeilijk te fotograferen.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.