Een zuinige Flater in Nederland

Zaterdag is voor mij boodschappendag. Dan rij ik een keer of vier heen en terug met de fiets om alle boodschappen te doen. Goed voor het totaal aantal kilometers die elke week per fiets afleg want ik vertik het tegenwoordig om met een zwaar beladen fiets rond te rijden en de auto is nu eens één van die dingen die ik niet graag gebruik. Gisteren was een uitzondering: ik ben naar Sluis geweest … om boodschappen. Boodschappen op een zondag … maar wel per fiets natuurlijk. Eigenlijk wilde ik maar één product: Zendium tandpasta. Het was ooit verkrijgbaar in België in verschillende winkelketens maar tegenwoordig enkel nog te koop via het internet. Dus rij ik af en toe eens naar het Noorden om daar tandpasta te kopen. Sluis is best wel een leuk stadje. Het aantal seksshops is er beduidend verminderd wat het wandelen naar mijn gevoel eigenlijk alleen maar aangenamer maakt. Helaas trekt Sluis op zondag een massa volk. Veel mogelijkheden om te fotograferen zijn er dan ook niet.

L1400793 - 2016-12-04 at 14-54-08

L1400793 - 2016-12-04 at 14-54-08

Sluis is klein dus moet je niet veel verwachten op gebied van architectuur. Al vind ik dat de gemiddelde Nederlander in zijn zuinigheid verstandig kiest voor kleinere huizen dan wat de Vlaming al jaren bewoond. Ik noem dit wijsheid.

Sluis
Sluis

Behalve een protestants kerkje torent een ‘Oervlaams’ gebouw boven Sluis: een Belfort. Sluis en Rijsel zijn de enige twee steden buiten Vlaanderen die zo’n bouwwerk bezitten.

L1400797 - 2016-12-04 at 14-58-04

Windmolens zijn dan weer typisch Nederlands. Net als in Damme heeft men in Sluis al jaren geleden werk gemaakt om een deel van de oude stadsomwallingen te herstellen. Verrassend is er nu een stukje bij gekomen. Wandelaars en fietsers zullen dit graag zien. Mezelf inbegrepen uiteraard.

Sluis
Sluis
Advertenties

13 thoughts on “Een zuinige Flater in Nederland

  1. Daar waar ik vroeger nog naar Sluis trok voor onder andere contactlenzen en hun onderhoudsproducten (minder duur dan in België), bestel ik thans alles online. Het is a) nog veel goedkoper, b) het bespaart je de brandstof en c) je moet er de deur niet meer voor uit.
    Leuk detail: de lenzen + producten worden vanuit Nederland geleverd. 😉

    1. Mijn vader ging naar Sluis voor de porno maar ik vermoed dat het internet dat de das omgedaan heeft. Ik bestel niet graag meer via internet. Ook omdat ik te weinig thuis ben en ik steeds naar een postpunt moet om mijn bestelling op te halen. Het was me het fietstochtje wel waard. Het was zonnig en weinig wind. Daarvoor wil ik wel eens de deur uit.
      Het is opvallend hoe veel producten er nog steeds goedkoper zijn. Ik heb er een zak Senseo (54 pads) op de kop getikt voor 5€.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s