Let me tell you about the birds and the bees…

Nee, niet de bijen maar wel vogels en wat hen tegenwoordig al een hele poos het leven verpest: vogelgriep. Dat is blijkbaar een heel besmettelijke ziekte die men niet zomaar laat overwaaien. Al een hele tijd zijn er maatregelingen voor landbouwers en particulieren die vogels houden/kweken. Eigenlijk is het dan ook niet verwonderlijk dat een dierentuin ook maatregelingen moet treffen. Dus zijn veel vogels niet te zien of zitten ze veilig afgescheiden van de buitenwereld.

L1410674 - 2017-03-22 at 11-07-17

Naar wat ik vond op het wereldwijde net (ook al geld het Belgische wetten) dan zijn die maatregelingen nog geldig tot minstens 19 april. Wie fan is van pelikanen, aalscholvers en andere vogelsoorten die je in de dierentuin kan aantreffen, houd daar best rekening mee. Het zal me trouwens benieuwen wat dit zal geven wanneer Paire Daiza open gaat op 1 april (nee, geen aprilgrap). Vreemd is wel dat blijkbaar niet alle vogelsoorten last hebben van de vogelgriep. Emoe’s lopen wel nog vrij rond.

Ook de ooievaars in Planckendael maken rustig hun nest. Hebben steltvogels geen last van de vogelgriep? Geen idee. Het viel in elk geval op.

Advertenties

6 reacties op ‘Let me tell you about the birds and the bees…

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.