Geen bucketlist maar een fuck-it list.

Sneeuwlandschap

Ik haal de moster van ergens gehaald maar het is moster van heel goeie kwaliteit.

 • Een carrière ambiëren die niet bij me past maar waarvan men vind dat ik het moet willen zoals iets met politiek of iets anders ingewikkelds. Op naar de top, het grote geld, veel luxe en aanzien. Echt: ik ben daar niet geschikt voor, ik ben goed in wat ik nu doe en dat is prima.
 • Mijn tijd verspillen met dingen die me geen energie geven maar waarvan ik vind dat ik het moet doen.
 • Me van slag laten brengen omdat iemand me niet aardig/slim of leuk vindt. Smaken verschillen. Niet iedereen houdt van chocolade, snap ik ook wel, ook al ben ik er dol op! Er zijn veel dingen waar ik niet van hou.
 • Boeken lezen en films kijken omdat je ze gezien moet hebben en naar muziek luisteren dat nu eenmaal hoog in de hitlijsten staat. Hoezo? Van wie?
 • Boeken uitlezen omdat ik er nu eenmaal in begonnen ben. Het is verdomme geen werk! De tijd van verplichte leeslijsten op school ligt al lang achter me.
 • Lezen over onderwerpen waarvan men vind dat ik me er moet in interesseren maar waar ik eigenlijk geen reet aan vind. Zoals de politieke situatie in Uruzgan. Ik zou willen dat ik belezen en breed georiënteerd ben, maar dat ben ik niet. Het gaat mijn ene oog in, en het andere weer uit. Dat ik weinig weet, is nu eenmaal zo. Ik heb geen behoefte om anderen te overdonderen met weetjes. Al blijf ik wel leren. Maar dan graag dingen die me echt interesseren.
 • Mijn mening inslikken omdat ik niet durf en me vervolgens een slappeling voelen omdat ik me niet heb uitgesproken. Het is uit met het gedonder: of ik zeg het wel en zie het wel of accepteer dat ik daar niet goed in ben. Eén van de twee. Het zal vooral het laatste worden.
 • Ik ga me niet dood werken maar ik ben zeker ook niet lui. Doe mijn een lol en sta niet te zeiken dat ik ‘te veel werk’ als ik mijn werk probeer te doen. Ik heb mijn ganse leven al het etiket van luie dikkerd opgeplakt gekregen terwijl ik vooral dat probeer te doen dat me goed af gaat. Ik prik in, werk en prik dan weer uit. Hou me niet bezig met cafépraat want daar verdoe je enkel mijn tijd mee en werk je op mijn zenuwen. Voor cafépraat hebben ze café’s uitgevonden.
 • Moet ik dankbaar blijven voor wat vader/moeder/familie (en anderen) voor me gedaan hebben terwijl diezelfde personen me een groot deel van mijn jeugd (en later) me op allerlei manieren het leven verpesten, mijn gezondheid aantasten en me dwongen tot een levenswijze die het mijne niet is? Moet ik dankbaar blijven terwijl ze me nooit echt wilden/konden aanvaarden zoals ik was? Fuck it!
 • ‘Guilty pleasures’ ‘guilty pleasures’ noemen. Zijn gewoon ‘pleasures’ of ‘pleziertjes’, niets om je schuldig over te voelen of voor te schamen.
 • Sneeuw op 10 december: er zijn eigenlijk geen seizoenen meer. Als het dan ook nog eens stormachtig waait dan vertik ik het om buiten te gaan. Ik wil nog wel de oprit en stoep sneeuwvrij maken maar voor het overige sluit ik me op. Ik hoef geen verkleumde ledematen meer voor een (goeie) foto. Al helemaal niet op zondag.

PC080012 - 2017-12-08 at 17-45-26

Ik ga dit wel niet volledig met tekst vullen. Het blijft een fotoblog.

PC080020 - 2017-12-08 at 17-51-14

Vorige week heb ik twee keer de bus moeten nemen om te gaan werken. Vrijdag had ik dat misschien beter gelaten. Het regende enkel ’s ochtends vroeg. ’s Avonds heb ik een heel stuk te voet gegaan en onderweg wat foto’s genomen.

L1500103

L1500106

L1500135

L1500139

L1500149

L1500159

L1500166

L1500193

Voila. Nu bol ik het af en hoop dat er niets kapot waait.

L1500082 - 2017-12-01 at 14-31-21

Advertenties

13 reacties op ‘Geen bucketlist maar een fuck-it list.

 1. Op een bepaalde leeftijd stop je met onzin en doe je wat je interesseert en graag doet Zo ken ik je en begrijp het heel goed.Mooie foto’s heb je weer tegevoegd en zo kon ik er ook van genieten.Bedankt

  1. Witte schoonheid heeft zeker iets al kan ik met het ouder worden toch steeds minder goed tegen de koude. Veel steden zijn mooi verlicht in allerlei kleuren. Dat zal de eerste weken nog niet veranderen. 🙂

 2. In mijn vrije tijd doe ik wat ik zelf wil. Verplichte kost zoals film en boeken bestaat niet voor mij. Ik bepaal zelf wel wat ik graag lees of bekijk.
  Blijf ons verder maar met uw foto’s bestoken. Ze zijn steeds de moeite waard om te bekijken.
  Groetjes.

 3. Het zicht op die bovenste foto had ik vanmorgen vanuit onze slaapkamer :). Ja, we zijn (bijna) buren of we zijn het niet, hé. µ
  Zo’n fuck-it-lijst is een perfecte medicatie om je frustraties eens te luchten – zou ik ook eens moeten doen…

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.