Oh, wat waren dit weer Flaterse vrije feestelijke brugdagen

Het openbare vervoer: hoe wordt dat niet bij momenten vervloekt? Vertragingen, slechte bediening, slechte aansluitingen en nog meer negatieve bemerkingen. Ze zijn U, beste lezer, welecht bekend. Wat kan ik zeggen: een stiefmoederlijke behandeling vanuit de politiek doet er geen goed aan. Soms is het toch ook echt een kwestie van ongeluk, slechte timing en een verwachting die wel realistisch leek maar in de praktijk tegenviel. Donderdag was een feestdag, vrijdag een brugdag maar voor mij was eigenlijk enkel Pairi Daiza echt goed bereikbaar met de trein. Op zo’n momenten beslist men om op verschillende plaatsten te werken aan het spoor. Nodig maar niet leuk voor wie merkt dat bepaalde plaatsen in het land haast onbereikbaar worden. Mijn geplande trip naar Zeeland heb ik gelaten maar dat was vooral wegens gezondheidsperikelen.

vuurtoren Pairi Daiza

Donderdag was het onaangenaam druk in Pairi Daiza. Het soort drukte dat ik eigenlijk eerder ontvlucht. Vrijdag was het iets beter naar mijn gevoel. Al was het waarschijnlijk omdat het weer stukken beter was. Een mens kan bij grijs weer op een vrije dag als eens geïrriteerd reageren. Al vlug had ik het gevoel dat ik de meeste idiote Flater van het land was: aan de ingang was de loketbediende heel kortaf toen bleek dat mijn abonnement niet in orde leek. ‘Accuil, monsieur.’ Nog een verrassing dat er geen welgemeende godverdomme volgde maar het was dan ook een Franstalige medemens. Het zette wel de toon voor een dag waar overal wel iemand kattig reageerde, dieren incluis. Of het nu te maken had met de stress, vermoeidheid of één of ander virus in mijn flaters lichaam maar ik had last van pijntjes waarvan mijn ogen nog een meest irritante bleek te zijn. Geen aangename dag met als resultaat dat ik zowat 40 minuten nodig had om het stationnetje van Cambron-Casteau te bereiken terwijl die voettocht zelden langer dan 20 minuten duurt. Vreemd dat ik dan op zo’n dag wel enkele van mijn beste foto’s maakte.

L1520591 - 2018-05-10 at 12-23-36

L1520611 - 2018-05-10 at 12-38-08

P5100031 - 2018-05-10 at 12-47-54

L1520708 - 2018-05-10 at 14-45-48

Vreemd toch hoe ik in een zoo mussen, vinken en zwaluwen veel beter voor de lens krijg dan in de ‘wilde natuur’. Ook al vliegen de meeste van die vogels daar vrij rond, ze zijn blijkbaar meer fotogeniek dan elders. De foto van de parkiet was extra moeilijk wegens de tralies waar dat beest achter zat en de wisselende weersomstandigheden (zonnig/bewolkt).

L1520722 - 2018-05-10 at 14-58-56

L1520684 - 2018-05-10 at 13-59-06

Bewolkte dagen hebben ook voordelen. Zo ziet een roze pelikaan er op foto ook echte roze uit. Gisteren ging het stukken beter. Na een goeie nachtrust waren mijn ogen niet meer bloeddoorlopen, had ik geen kloppende koppijn meer en kon ik ook gemakkelijker uit de voeten. Helaas had ik ook geen enkele opgeladen batterij mee dus was fotograferen een beetje moeilijk. Ik kon dan wel mijn tablet opladen op de trein, mijn camera’s waren een ander kwestie. Tja, een keer minder fotograferen was eens iets anders.

Advertenties

18 reacties op ‘Oh, wat waren dit weer Flaterse vrije feestelijke brugdagen

 1. Een mens kan eens van die dagen hebben dat je niet uit de voeten kan.. ga ik meestal niet op stap want dan wil ik gelijk terugkeren 🙂 . Ja die roze pelikaan is schitterend!

  1. Ik had donderdag wel momenten waarop ik heel graag weer naar huis wilde. Ik ben ook niet de mens die zich dan ergens op een terras neer ploft om een paar uur te blijven ‘plakken’.
   mvg

 2. Misschien dat je iets minder nadacht over het fotograferen? Als je afgeleid bent door vervelende dingen gaan anderen automatisch en dat betekent dat je goed met je camera omgaat.

  1. Al dat zwevend, fladderend en vliegend insectengedoe is ook nog eens heel moeilijk te fotograferen maar ze zijn nuttig. Vraag me niet welk nut de mug heeft dus hoop ik dat je van die bloedzuigers gespaard mag blijven.
   mvg,

   1. De larven van de mug eten micro organismen in het water, waardoor het water gezuiverd wordt. De mug, die slechts enkele dagen leeft, is voedsel voor vogels.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.