Leesmij / Disclaimer

GDRP: sinds 25 mei 2018 is er een nieuwe Europese wet van kracht die de privacy van elk individu op het internet moet garanderen. Voor meer uitleg verwijs ik naar deze pagina (en ook deze Engelstalige pagina).

Na meerdere (tientallen) blogs die ik om verschillende redenen gewist heb, ben ik begonnen met deze blog. Een blog met enkel nog foto’s en meestal zo goed als geen tekst. Geen mens zal nog iets kunnen lezen op mijn blog dat te persoonlijk is, doen als zijn/haar neus bloed en ondertussen wel met anderen praten/babbelen/roddelen over wat ‘ze allemaal wel niet op mijn blog gelezen hebben’. Als ze dan op het werk de grote mijnheer/madam uithangen door te demonstreren hoe rap ze via hun gsm op Google het één en ander kunnen zoeken, maak ik al vlug de link met wat ik in de statistieken vond en had ik al vlug een vermoeden wie mijn blog bezocht met dat specifieke gsm merk. Logisch toch? Ik had in bloggen een uitlaatklep gevonden maar het bleek niet echt verstandig. Daarom ben ik heel weinig actief op sociale media. Omdat ik nu al jaren graag ‘fotootjes trek’ (fotograferen lijkt me hier wat te pretentieus) en het weinig nut heeft om een hobby te hebben die je met helemaal niemand kan delen en nog veel dommer om die hobby ter verzaken nadat ik er toch al veel tijd en geld heb ingestopt, heb ik deze blog gestart. Enkel foto’s en meestal weinig tekst. Omdat ik fotograferen nog steeds leuk vind. Verwacht geen meesterwerken of die ene originele foto die nergens anders te zien is. Het is gewoon maar een hobby. De meeste foto’s zijn gewoon leuk – dat hoop ik toch. Veel van mijn foto’s zijn erger dan wat ik hier plaats maar dat lijkt me ook gewoon logisch.

Reacties zijn leuk, absoluut! Mocht ik geen reacties willen, dan zou er op mijn site ook geen mogelijkheid zijn om te reageren. De reactie-tool is er voor de lezers, dus als je wil reageren, gebruik dan bij voorkeur dat medium. Maar als je reageert, hou je dan wel aan de normale regels van het fatsoen: ga niet schelden of flamen en gebruik geen aanvallende, discriminerende of vunzige taal. Uiteraard betekent dat niet dat je het altijd met mij eens moet zijn. Verschillende meningen zijn zeker welkom, zolang je het maar netjes houdt. Ben je daar niet toe in staat, reageer dan liever niet: je reactie belandt toch onverbiddelijk in de vuilbak. Reageren kan hier trouwens op drie manieren: ofwel heb je zelf een account bij WordPress en gebruik je je username en password. De gebruikers van WordPress kennen dit reeds met hun ogen toe (of toch bijna :lol: ). Zo niet dan kan je jezelf kenbaar maken door je naam, e-mailadres en eventueel het adres van je site in te typen. Ik heb liever dat er niet anoniem commentaar geleverd. Als moderator moet ik reacties eerst goed keuren (nog een functie van WordPress) en anonieme reacties zullen consequent in de prullenmand belanden. Google Analytics word hier niet gebruikt en gegevens worden enkel vergaard door WordPress, voornamelijk om spam hier te vermijden. Dit is trouwens geen commerciële site al zijn er wel reclame boodschappen te zien. Dit doet WordPress om hun kosten als blogdienst te kunnen betalen. Als atheist heb ik geen hekel aan mensen die gelovig zijn. Mensen van alle achtergronden, overtuigingen en afkomst zijn hier welkom. Echter: commentaren van mensen die vinden dat ze me het ‘ware geloof’ moeten tonen of boodschappen om een geloof te aanvaarden worden hier eveneens gewist. Dat klinkt waarschijnlijk niet echt vriendelijk maar dit wordt enkel gedaan wegens slechte ervaringen (oa met vorige blogs maar ook deze blog). Het gebeurt nochtans heel zelden dat ik een reactie naar de prullenmand verwijs. Er komen helaas wel heel wat in de spamfolder terecht. Ik probeer zelf om zoveel mogelijk te antwoorden op de reacties op deze blog en ook al eens te reageren op stukjes op andere bloggers. Helaas kan ik dat niet altijd doen wegens tijdsgebrek. Mijn gemiddelde werkdag duurt de laatste jaren minstens 9 uur maar kan op drukke momenten ook 12 uur lang zijn dus heb ik niet altijd de energie om andere blogs te lezen en er te reageren. Waarvoor mijn excuses. Hoe dan ook:

Aan alle bezoekers die hier komen: welkom.

Aan allen die hier reageren: dank u wel.

Al mijn foto’s verschijnen hier (net als op Flickr) onder de ‘Creative Commons’ licentie.

Dat wil zeggen:

De gebruiker mag:

 • het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
 • Remixen – afgeleide werken maken

Onder de volgende voorwaarden:

 • Naamsvermelding — De gebruiker dient bij het werk de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat zij daarmee instemmen met je werk of je gebruik van het werk).
 • Niet-commercieel — De gebruiker mag het werk niet voor commerciële doeleinden gebruiken.
 • Gelijk delen — Indien de gebruiker het werk bewerkt kan het daaruit ontstane werk uitsluitend krachtens dezelfde licentie als de onderhavige licentie of een gelijksoortige licentie worden verspreid.

Met inachtneming van:

 • Afstandname van rechten — De gebruiker mag afstand doen van een of meerdere van deze voorwaarden met voorafgaande toestemming van de rechthebbende.
 • Publiek domein — Indien het werk of een van de elementen in het werk zich in het publieke domein onder toepasselijke wetgeving bevinden, dan is die status op geen enkele wijze beïnvloed door de licentie.
 • Overige rechten — Onder geen beding worden volgende rechten door de licentie-overeenkomst in het gedrang gebracht:
  • Het voorgaande laat de wettelijke beperkingen op de intellectuele eigendomsrechten onverlet.
  • De morele rechten van de auteur
  • De rechten van anderen, ofwel op het werk zelf ofwel op de wijze waarop het werk wordt gebruikt, zoals het portretrecht of het recht op privacy.
 • Let op — Bij hergebruik of verspreiding dient de gebruiker de licentievoorwaarden van dit werk kenbaar te maken aan derden. De beste manier om dit te doen is door middel van een link naar deze webpagina.

Met uitbreiding, alle stukken op dit weblog worden gepubliceerd onder Creative Common License. Met dank aan Rob Alberts.

 •  Naamsvermelding — De gebruiker vraag ik mijn naam te vermelden en een link naar mijn blog te vermelden. Je mag dat op redelijke wijze doen, maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat ik instem met je werk of je gebruik van het werk.
 • NietCommercieel — Je mag het werk niet gebruiken voor commerciële doeleinden.
 • GelijkDelen — Als je het werk hebt gebruikt of op mijn blog hebt voortgebouwd, vraag ik om het veranderde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het originele werk.
 • Bij overnemen van gepubliceerde stukken worden deze bij voorkeur integraal overgenomen onder vermelding van mijn naam en link naar het des betreffende blog.

Tot slot nog dit: stokjes zoals dat in Blogland al jaren de gewoonte is, zal ik hier niet rap aannemen. Dat past niet echt op deze blog.

Deze disclaimer is nog steeds gedeeltelijk gebaseerd op “A Blogger’s Disclaimer”, een algemene disclaimer voor blogs. Voor elke blogger eigenlijk verplichte lectuur.

Advertenties

22 reacties op ‘Leesmij / Disclaimer

 1. Hoi,

  Ik heb onlangs mijn url van mijn blog veranderd, en nu kreeg ik van enkele volgers het bericht dat mijn berichten niet meer verschijnen in hun reader. Dus vroeg ik me af of dat bij jou ook zo is. Daarom kom ik je even vertellen dat de nieuwe link deze is:
  https://mijnhersenspinselkrabbels.wordpress.com

  Vele groetjes,
  Ann-Sophie van Hersenspinselkrabbels

  ps excuseer dat ik je dit hier vertel, ik vond niet direct een e-mail adres. Verwijder gerust deze reactie, ik zal er niet boos om zijn 😉 Ik vind trouwens dat je een erg leuke blog hebt.

  1. Ik heb jouw nieuwe blog al tussen de blogs die ik volg via WordPress. Ik was er al van op de hoogte. 🙂 Toch bedankt voor de inlichting en nee: ik vind het niet erg dat je dit hier vermeld. Uit vorige ervaringen heb ik geleerd om geen e-mail adres meer te vermelden op mijn blog.

 2. Hoi dag Stef… ik ben ook al ettelijke keren herbegonnen met een blog… enkel foto’s kijken is leuk, al hou ik er ook wel van om het verhaal te kennen achter de foto… groetjes, Guy

  1. Dag Guy, het was eigenlijk mijn bedoeling om hier alleen maar foto’s te zetten en zo weinig tekst als mogelijk maar het gebeurt dat ik hier toch wel kort het verhaal achter de foto vertel. Vroeger schreef ik meer maar ik schreef steeds over persoonlijke dingen, al deed ik veel mijn best om mijn blog zo onpersoonlijk mogelijk te houden. Dat heeft me toen al een paar keer in de problemen gebracht. Nu hou ik het vooral op foto’s. Zonder tekst erbij kan iedereen zo een eigen verhaal er bij verzinnen en dat kan ook eens leuk zijn.
   vriendelijke groeten

 3. Hey, een vraagje (sorry dat ik het hier zet, ik vond niet echt een e-mail adres): hoe doe je dat om verschillende header images te tonen per pagina? Bvb. bij jou zijn ze verschillend bij Home en Leesmij.

  1. Het is geen verschillende header foto per pagina maar een steeds wisselende header. Als je één pagina op mijn blog constant herlaad (refresh) zal er ook constant een andere foto getoond worden. Afhankelijk van de lay-out dat je kiest op WordPress (of thema) kan je meerdere foto’s als header kiezen en die op willekeurige volgorde laten vertonen (kijk eens bij dashboard -> Weergave -> Header). Als je een thema gekozen hebt die dit ondersteunt dan krijg je daar als keuze mogelijkheid:
   ‘Je kunt één van de eerder geüploade afbeeldingen gebruiken of deze random tonen:
   ⦿ Willekeurig: Toon een andere afbeelding op iedere pagina.’
   Het is dan enkel nog een kwestie van de nodige aantal foto’s op te laden op WordPress om te zorgen dat er steeds een andere foto te zien is.

Jullie reactie's zijn welkom en worden altijd gelezen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.